De Krijger Academie

Trainingen voor jongeren

Trainingen voor jongeren?

Met de 16 jaar dat De Jonge Krijger projecten met jongeren heeft uitgevoerd hebben we een lange geschiedenis in het geven van verschillende trainingen en workshops aan deze doelgroep. Onder andere studie- en beroepskeuze, solliciteren en werknemers-vaardigheden behoren tot de favoriete onderwerpen! Met dit als basis bieden we vanuit de Krijgeracademie een breed scala aan trainingen voor jongeren met verschillende hulpvragen. Onderaan staat een overzicht van de verschillende onderwerpen die we trainen met jongeren. We ontwerpen graag een workshop op maat!

Uitgelicht:  Studiekeuzeworkshop

De Jonge Krijger geeft al jarenlang succesvol studiekeuzeworkshops als onderdeel van de trajectbegeleiding van jongeren richting school en werk. Tijdens deze workshop worden jongeren meegenomen in het studiekeuzeproces, leren ze zichzelf kennen en worden ze zich bewust van de mogelijkheden, kansen en trends op de arbeidsmarkt. De deelnemers maken een studiekeuzetest en leren hun kwaliteiten, waarden, interesses en vaardigheden kennen en benoemen. Er wordt een link gemaakt met mogelijke sectoren en beroepen en baankansen. Tot slot gaan de deelnemers naar huis met een samenvatting van alles wat ze gedaan hebben en een profielschets met vervolgstappen.

Interesse voor inzet van een studiekeuzeworkshop? Neem contact met ons op!

Onze Pijlers

School; studie- en beroepskeuze, ontdekken wat je het allerliefste wil doen!, Passie Inspiratie Talent, studievaardigheden en voorbereiding op school, vinden stage/leerwerkplek, voorbereiden intakegesprek, ondersteuning bij praktische zaken zoals inschrijven en aanvragen studiefinanciering

Werk of bijbaan; solliciteren, cv en motivatiebrief schrijven, voorbereiden sollicitatiegesprek, vacatures vinden, netwerk uitbreiden en inzetten opbouwen, werknemersvaardigheden

Empowerment; krijgerschap, zelfvertrouwen, eigen invloed/regie over eigen leven herpakken, inzetten eigen hulpbronnen, opbouw intern referentiekader, leren ‘goede’ keuzes maken.

Zelfinzicht; zelfbeeld, wie ben ik/wie wil ik zijn, kwaliteiten, talent, waarden, interesses, mijn verhaal/hoe ben ik gevormd?, inzicht in gedrag/denken/voelen, inzicht in hoe je in successen of problemen terecht komt.

KrijgerSkills;

  • Doel voor ogen hebben (Covey)
  • Pro-actief (Covey)
  • Prioriteiten stellen (Covey)
  • Communicatie
  • Reflecteren
  • Sociale en (inter) culturele vaardigheden
  • Omgaan met spanning en stress
  • Financiële zelfredzaamheid