Jongeren

Wij gaan door het vuur voor jou

Kiezen voor een opleiding is een serieuze zaak en daarom niet altijd makkelijk. Je kiest niet alleen voor een opleiding die je interessant vindt of die je opleidt voor een beroep die je graag wilt uitoefenen, maar soms ook voor een andere stad waar je dan gaat studeren. Genoeg redenen om te weten wat er allemaal mogelijk is, waar je interesses liggen… waar je echt blij van wordt. Dat is best lastig. In 4 stappen gaan we met jou het hele studiekeuzeproces door zodat je daarna echt voor een opleiding kan kiezen die bij je past.

  1. K E N J E Z E L F: Je begint bij het onderzoeken van jouw talenten, eigenschappen, interesses en vaardigheden. Ga op zoek naar een studie waar je deze talenten, eigenschappen en interesses in kwijt kunt. Des te groter is de kans dat deze studie en later het werkgebied, goed bij je past.
  2. V E R K E N N E N:  Wat vind jij belangrijk aan een baan? In welke werkomgeving kom jij het best tot je recht? Werk je liever zelfstandig of juist in groepen? Werk je liever met je handen of met je ‘hoofd’? Door dit soort vragen te beantwoorden kom je tot een longlist van opleidingen.
  3. V E R D I E P E N Bij deze stap is het belangrijk om je zo goed mogelijk te gaan verdiepen in de opleidingen die je tot nu toe hebt gevonden. Dat doe je door naar open dagen te gaan, een dagje te gaan proefstuderen en door in gesprek te gaan met beroepsbeoefenaars. Bedenk van tevoren welke informatie je nu nog nodig hebt om een keuze te maken en hoe je aan die informatie kunt komen? Zo kom je tot een shortlist van opleidingen.
  4. D E K E U Z E: Na het doorlopen van de vorige stappen, heb je als het goed is genoeg informatie om een keuze te kunnen maken. En onthoud; de keuze die je nu maakt hoeft niet het werkveld te zijn waar je je hele leven in blijft werken

Ben je tussen de 16 en 27 jaar en woon je in Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan de IJssel, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland of Ridderkerk? Dan is onze hulp gratis.

Iedereen twijfelt wel eens. Het is niet gek als jij over een opleiding of baan twijfelt.
Geen opleiding, geen werk en geen uitkering? Loop je vast met werk? Dan kan je bij De Jonge Krijger terecht voor begeleiding, tips, workshops en trainingen.

De Jonge Krijger zorgt er in jouw gemeente (Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan de IJssel, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland en Ridderkerk) voor dat jongeren van 16 t/m 27 jaar gratis hulp krijgen op het gebied van werk. Je krijgt een vaste coach die samen met jou kijkt naar wat jij wilt en nodig hebt. Jullie stellen doelen op en gaan aan de slag. Je hoeft ook niet ver want in elke gemeente waar wij werken hebben we een werkplek.

Wij helpen je ontdekken wat JIJ het allerliefste wilt doen!
Zit jij al een tijdje thuis en wil je graag iets doen?

De Jonge Krijger kan jou helpen bij:

  • Solliciteren en het vinden van een (bij)baan.
  • Werknemersvaardigheden
  • Ontdekken wat jij het allérliefste wilt doen.
  • Het beantwoorden van al jouw vragen betreft werk
  • Samen met jou kijken of je misschien een opleiding nodig hebt voor de baan van je dromen.

Steeds meer jongeren krijgen te maken met schulden. Uit onderzoek van Nibud blijkt dat 37% van de mbo’ers van 18 jaar en ouder momenteel een schuld heeft en 1 op de 4 een betalingsachterstand. Een schuld hebben hoeft niet meteen een probleem te zijn, maar het levert je wel stress op en belemmert je soms om een toekomst op te bouwen.

Ben je tussen de 16 en 27 jaar en woon je in Capelle aan den IJssel, dan denken we graag met je mee en helpen je overzicht te krijgen in je financiën en je schulden weer op orde te krijgen.
Of misschien heb je nog geen schulden, maar gaat jouw leefsituatie veranderen en wil je dat iemand met je meekijkt?
Onze hulp is gratis.

MDT Social Bowl

MDT Social Bowl is het programma waarvoor je kiest als je zegt:
 
  • Ik wil mij ontwikkelen en ben gemiddeld 8 uur per week beschikbaar.
  • Ik wil graag ontdekken welke baan of opleiding bij mij past.
  • Ik wil graag samen met andere jongeren toffe groepsactiviteiten doen voor Rotterdam.
  • Ik wil graag een combinatie van trainingen, bedrijfsbezoeken en groepsactiviteiten doen.

Shadée Fransen
Trainer

Niels Wiegmann
Coach

MDT Social Bowl is geïnspireerd op het populaire gerecht: de Poké Bowl. Wij geven jou de mogelijkheid om je eigen MDT samen te stellen: mix & match jouw MDT! Jouw Social Bowl bestaat uit verschillende elementen: jouw motivatie, groepsactiviteiten, bedrijfsbezoeken, trainingen én de skills die jij wil ontwikkelen. Het programma ziet er als volgt uit:
  • je stelt samen met je coach jouw leerdoelen op.
  • je doet mee aan gezellige en zinvolle groepsactiviteiten voor ouderen, kinderen, vluchtelingen of andere groepen.
  • je verbreedt je horizon door bezoeken aan bedrijven in verschillende sectoren.
  • je neemt deel aan interessante trainingen waardoor je je persoonlijk ontwikkelt.
  • je krijgt ondersteuning bij het werken aan jouw leerdoelen.
  • je ontvangt na afloop het MDT Certificaat waar jouw skills op worden weergeven. Handig voor wanneer je gaat solliciteren!
Het traject Social Bowl duurt 12 weken en vraagt 8 uur per week van jou. Tijdens het traject neem je deel aan activiteiten die je zelf uitkiest aan de hand van de menukaart van Social Bowl. Je vult jouw persoonlijke plan in met je begeleider. De activiteiten voer je nooit alleen, maar altijd met een groep andere jongeren uit. Zo is elk moment van Social Bowl hartstikke gezellig.
 
Heb je interesse gekregen in dit programma vul dan vrijblijvend het contactformulier in, mail, app of bel ons wij nemen dan contact met jou op!
 

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door ZonMW

Waar zijn

we te vinden?

Bekijk locaties

Veel gestelde vragen 

RMC 

Iedereen twijfelt wel eens. Het is niet gek als jij over een opleiding of baan twijfelt.

De Jonge Krijger voert het RMC uit. RMC staat voor het Regionaal Meld- en Coördinatiepunt voortijdig schoolverlaten. Dit betekent dat wij alle jongeren die zonder startkwalificatie het onderwijs verlaten, gemeld krijgen in ons systeem.

Een startkwalificatie is een havo, vwo of mbo-diploma vanaf niveau 2.

Met een diploma op zak, heb je meer kans op een baan. Ga je nu wel naar school, of ben je aan het werk? Dan willen we dat graag weten zodat jouw informatie bij het RMC kan worden aangepast.

Wij zoeken middels het sturen van een brief contact met jou om te kijken naar jouw vervolgstappen. Heb je hulp nodig om een nieuwe opleiding te vinden of aan het werk te gaan?

De Jonge Krijger kan jou helpen bij:

  • Het maken van een studiekeuze
  • Solliciteren en het vinden van een (bij)baan
  • Ontdekken wat jij het allérliefste wilt doen
  • Het beantwoorden van al jouw vragen betreft school en werk

Wil je graag door ons geholpen worden, dan zorgen wij dat een coach die in jouw gemeente werkt contact met je opneemt. Samen hebben jullie een eerste gesprek waarin je aan kunt geven waar je graag hulp bij zou willen. In verschillende gesprekken kijken jullie samen wat nodig is om jouw doelen te bereiken. Ook wel belangrijk om te weten is is dat onze hulp jou niets kost, behalve je inzet en tijd.

Wij zijn uitvoerder van het RMC Rijnmond Zuid-Oost, bestaande uit de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland en Ridderkerk.

In dit filmpje wordt het RMC uitgelegd
https://youtu.be/pWrIoNsKhqQ

RMC is niet hetzelfde als leerplicht, het verschil kun je hier zien
https://youtu.be/1l2KIBXUPew