Jongerencoaching

Werk doelgericht en maak maatschappelijke impact zichtbaar

Jongerencoaching 

Authentieke coaches die jongeren helpen om vanuit eigen kracht en talent hun plek in te nemen in de samenleving. Dat is waar wij voor staan bij De Jonge Krijger. Wij bereiken jongeren écht, motiveren ze en helpen belemmeringen en obstakels te overwinnen en hun eigen kracht, talent en kwaliteiten te ontdekken en in te zetten. Als jongerencoach speel je een belangrijke rol in het keuzeproces en de verdere ontwikkeling van jongeren. Een belangrijke meerwaarde van een jongerencoach is dat je jongeren helpt zichzelf te leren kennen en op een gestructureerde manier te leren de (voor hen) juiste keuzes te maken. Dit kan worden toegepast in verschillende rollen en bij verschillende hulpvragen. We begeleiden jongeren bijvoorbeeld bij het maken van de juiste studie- en beroepskeuze, het vinden van een opleiding of werk of bijvoorbeeld om te gaan met leeftijdsgenoten of ouders. Kortom; welke hulpvraag een jongere ook heeft, wij weten er raad mee!
De Jonge Krijger is een sociale onderneming, werkt doelgericht en maakt haar maatschappelijke impact zichtbaar: aanpak jeugdwerkloosheid, voortijdig schoolverlaten, omgaan met geld en voorkomen van schulden.

Het pad

van de Krijger 

Binnen De Jonge Krijger werken we met duidelijke, af te ronden, fasen en eindigen altijd met nazorg. Binnen de fasen maken wij gebruik van De Jonge Krijger methodiek waarbij de jongere altijd centraal staat. Deze methodiek gaat uit van vaste fasen van intake, het traject en de nazorg. De intake start altijd met de jongerenanalyse waarin de zelfredzaamheid per leefgebied in kaart wordt gebracht. We volgen met de jongeren het Pad van de Krijger. Samen bepalen wij welke onderdelen van het pad nodig zijn om de doelen van de jongere te behalen.
Elk onderdeel bestaat uit oefeningen en methodieken.

Wil jij meer weten over De Krijgeracademie?Kijk dan op onze krijgeracademie site!

Bekijk de krijgeracademie

Trainingen en coaching 

Met de 18 jaar dat De Jonge Krijger projecten met jongeren uitvoert en nog steeds uitvoeren, hebben we een lange geschiedenis in het geven van verschillende trainingen en workshops aan deze doelgroep. Onder andere studie- en beroepskeuze, solliciteren en werknemersvaardigheden behoren tot de favoriete onderwerpen! Met dit als basis bieden we vanuit de Krijgeracademie, onderdeel van De Jonge Krijger een breed scala aan trainingen voor jongeren met verschillende hulpvragen.

Bekijk de krijgeracademie