De Krijger Academie

Het opleidingsinstituut voor jongeren en professionals

Opleiding jongerencoach

Onze opleiding staat voor authentieke coaches die jongeren helpen om vanuit eigen kracht en talent hun plek in te nemen in de samenleving. In de opleiding krijg je tools aangeboden waarmee je jongeren écht kan bereiken en motiveren, kan helpen belemmeringen en obstakels te overwinnen en hun eigen kracht, talent en kwaliteiten te ontdekken en in te zetten. Als jongerencoach speel je een belangrijke rol in het keuzeproces en de verdere ontwikkeling van jongeren. Een belangrijke meerwaarde van een jongerencoach is dat je jongeren helpt zichzelf te leren kennen en op een gestructureerde manier te leren de (voor hen) juiste keuzes te maken. Dit kan worden toegepast in verschillende rollen en bij verschillende hulpvragen. Je begeleidt jongeren bijvoorbeeld bij het maken van de juiste studie- en beroepskeuze, je helpt ze met solliciteren en het vinden van een opleiding of werk of je helpt jongeren bijvoorbeeld om te gaan met leeftijdsgenoten of ouders.

Kortom; welke hulpvraag een jongere ook heeft, na deze opleiding weet jij er raad mee!

“Onze Opleiding Jongerencoach is er voor iedereen die jongeren coacht, wil leren coachen of zich wil specialiseren!”

Wil jij werken aan jezelf als coach en aan jouw persoonlijk ondernemerschap? Wil je in jezelf investeren, écht geïnspireerd worden en de coach in jezelf (her)ontdekken? Wil je met een frisse blik of nieuwe energie aan de slag als jongerencoach? Dan zit je goed bij onze Opleiding Jongerencoach! We zijn een door CRKBO erkend opleidingsinstituut en de opleiding is geaccrediteerd door Ingrado, SKJ, Registerplein en KABIZ.

“Na de opleiding kan je vanuit eigen kracht met doeltreffende methoden en instrumenten jongeren naar successen bewegen.”

Data opleiding jongerencoach september 2023

ONLINE JONGERENCOACH BASISTRAINING

Ontdek wat de rol van coach toe kan voegen in jouw werk. Voordat je de gehele opleiding jongerencoach volgt, kun je ook de eerste inzichten ervaren in de online-basistraining van zes delen ga je zelf een invulling geven aan deze vraag: Wat betekent coaching voor mij? En hoe zet ik coaching in naast of geïntegreerd in andere rollen? Deze vraag voor jezelf kunnen beantwoorden maakt dat je bewuster wordt van je rol als coach en deze doelgericht en met meer kwaliteit kan inzetten.  
 
Wij werken met een aantal basisprincipes als het gaat om coaching:
 
Een coach stuurt het proces (niet de inhoud, geen advies)
Een coach faciliteert het bereiken van een doel (dmv. vragen/interventies)
Een coach is zich bewust van zijn eigen belang en behoeftes en kan helder het onderscheid maken tussen zichzelf en jongere  
 
Deze basisprincipes passen bij de rol als coach. En misschien heb je nog aanvullende principes die je belangrijk vindt. De coachrol kan op zichzelf staan en ook aanvullend zijn aan een andere rol zoals leraar, (woon)begeleider, jongerenwerker, leerplichtambtenaar, medewerker W&I, huiswerkbegeleider, leidinggevende, etc.  
 
De online basistraining bestaat uit zes momenten en vindt plaats op 21 april, 28 april, 12 mei, 19 mei, 2 juni en 9 juni van 19.00-21.00 uur en kost €249,-
 
Geïnteresseerd? Mail naar krijgeracademie@jongekrijger.nl

Nieuwsgierig geworden? Vragen?
Of wil je even de sfeer proeven?
Neem dan contact met ons op via krijgeracademie@jongekrijger.nl

Praktisch

Lesmogelijkheden:

 • Avondopleiding; 20 avonden, aangevuld met thuisopdrachten.
  Reken in totaal een studiebelasting van rond de 120 uur.
 • Weekend-opleiding; 12 dagen verdeeld over 6 weekenden,
  aangevuld met thuisopdrachten. Reken in totaal een
  studiebelasting van rond de 120 uur.

Locatie: De Linie 5G, Capelle a/d Ijssel. Goed bereikbaar met ov, ook is er parkeergelegenheid op eigen terrein. Er kan worden uitgeweken naar een alternatieve locatie in omgeving Rotterdam obv het aantal inschrijvingen.

Kosten: de kosten voor de totale opleiding bedragen €2.750,- btw-vrij, incl. lesmateriaal, koffie/thee. Let op:wij zijn een door CRKBO erkend opleidingsinstituut en zodoende is de opleiding aftrekbaar van je inkomstenbelasting.

Accreditatie *: De Opleiding Jongerencoach is geaccrediteerd door:

 • Ingrado; de landelijke vereniging voor leerplicht van de
 • Gemeenten en de RMC regio’s.
 • Registerplein
 • Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)
 • Kabiz

Certificering: vindt alleen plaats bij aanwezigheid van minimaal 85% (3 avonden afwezigheid geoorloofd), en het goed afronden en presenteren van de eindopdracht.

Toelatingsvoorwaarde: De Opleiding Jongerencoach is op hbo werk- en denkniveau. Om deel te nemen heb je minimaal een mbo-4 diploma nodig. Met een havo of vwo vooropleiding kan je je ook inschrijven. Twijfel je of je in aanmerking komt? Neem even contact op!*Dit betekent dat je punten kan halen wanneer je ingeschreven bent bij een van de kwaliteitsregisters. Voor meer informatie over een inschrijving bij een van de registers verwijzen we naar de website van de registers zelf.