Studiefinanciering

Op www.duo.nl kan je je studiefinanciering en studentenreisproduct aanvragen. Het bedrag en de vorm is per persoon en niveau afhankelijk. Om je exacte bedrag te weten, vul dan alles in op www.duo.nl Loop je vast met het aanvragen van studiefinanciering? Kijk dan eens op https://www.stufidata.nl/studiefinanciering-aanvragen/ hier wordt alles stap voor stap uitgelegd. Natuurlijk mag/kan je ook altijd naar ons bellen en appen.

Als je studeert, kan je een tegemoetkoming in de studiekosten van de overheid krijgen:

mbo: iedereen die recht heeft op studiefinanciering ontvangt een basisbeurs, wat een gift wordt als je je diploma hebt gehaald. Het bedrag waar je recht op hebt hangt af van je studieniveau en je persoonlijke situatie (thuis- of uitwonend). Of je recht hebt op een aanvullende beurs hangt af van de inkomsten van je ouders.
hbo of universiteit: als je voldoet aan de voorwaarden voor studiefinanciering, heb je recht op een studievoorschot. Het studievoorschot bestaat uit een leenstelsel, dit betekent dat wat je leent je moet terugbetalen. Het bedrag wat je kunt krijgen als studievoorschot is voor alle studenten hetzelfde, het maakt niet uit of je op jezelf woont of thuis bij je ouders.
Daarnaast kun je collegegeldkrediet aanvragen om het collegegeld te betalen.
Of je recht hebt op een aanvullende beurs hangt af van het inkomen van je ouders.

Wil je meer weten waar je recht op hebt? Kijk op de website van het NIBUD

(informatie: NIBUD)