Jongerencoaching 

Bij De Jonge Krijger staan authentieke coaches klaar om jongeren te coachen naar hun plek in de samenleving. We motiveren jongeren, helpen hen obstakels te overwinnen, en ontdekken hun eigen kracht en talent. De coaches spelen een cruciale rol in het keuzeproces en de ontwikkeling van jongeren. De coaches hebben als doel jongeren te helpen zichzelf te kennen en op een gestructureerde manier de (voor hen) juiste keuzes te maken. Onze aanpak is veelzijdig, van studie- en beroepskeuze tot persoonlijke ontwikkeling. Wat de hulpvraag ook is, wij bieden de oplossing!

Het pad van

De Jonge Krijger 

Binnen De Jonge Krijger werken we met duidelijke fasen, zoals intake, traject en nazorg. Binnen de fasen maken wij gebruik van de door De Jonge Krijger ontwikkelde methodiek waarbij de jongere altijd centraal staat.

We beginnen met een jongerenanalyse om de zelfredzaamheid doel in kaart te brengen. Samen bepalen wij welke onderdelen van het pad nodig zijn om de doelen van de jongere te realiseren. Deze onderdelen bestaan uit studie, werk, empowerment, zelfinzicht en Krijgerskills. Elk onderdeel bestaat uit methodieken, oefeningen en werkbladen.

Onze pijlers 

School:

Verkenning van studie- en carrièrekeuzes, ontdek jouw passie en drijfveren, ontdek jouw talenten, versterk jouw (studie)vaardigheden en bereid je voor op een succesvolle schoolloopbaan. Wij helpen je bij het vinden van de perfecte stage of leerwerkplek, coachen je bij de voorbereiding op intakegesprekken en bieden ondersteuning bij praktische zaken, zoals inschrijving en het aanvragen van studiefinanciering. Hier start jouw ideale loopbaan!

Werk:

Het pad naar een succesvolle carrière bestaat uit verschillende belangrijke stappen, zoals solliciteren, het opstellen van een cv en een motivatiebrief, het klaarstomen voor sollicitatiegesprekken, het vinden van geschikte vacatures, het uitbreiden van je professionele netwerk, het opbouwen van ervaring, en het ontwikkelen van waardevolle werknemersvaardigheden. Onze coaches staan klaar om je bij elke stap te ondersteunen.

Empowerment:

Persoonlijk leiderschap, zelfvertrouwen, het (her)pakken van de regie over loopbaan, het benutten van jouw eigen kracht, het vormen van een intern referentiekader en het aanleren van het maken van ‘goede’ keuzes.

Zelfinzicht:

Samen met een coach ga je aan de slag met de volgende vragen: Hoe zie ik mezelf? Wie ben ik op dit moment en wie wil ik in de toekomst zijn? Wat zijn mijn sterke punten, talenten, waarden en interesses? Wat is mijn levensverhaal en welke factoren hebben mij gevormd? Daarnaast krijg je inzicht in jouw gedrag, gedachten en emoties, en begrip van de oorzaken van jouw successen en uitdagingen.

Krijger-skills:

Coaching is gericht op het ontwikkelen en verbeteren van vaardigheden en talenten. Je ontvangt tools voor het vergroten van jouw pro-activiteit en het stellen van doelen en prioriteiten. Daarnaast is er aandacht in de coaching voor de gebieden: communicatie, reflectie, sociale vaardigheden, omgaan met spanning en stress, en financiële zelfredzaamheid.

Trainingen voor jongeren 

De Jonge Krijger heeft jarenlange ervaring in het verzorgen van diverse trainingen en workshops voor jongeren. Onder andere studie- en beroepskeuze, solliciteren en werknemersvaardigheden behoren tot de favoriete onderwerpen van onze doelgroep! Met deze expertise als basis bieden we een breed aanbod aan trainingen aan voor jongeren met verschillende hulpvragen.

Als deze mogelijkheden jou als persoon of organisatie aanspreken en je geïnteresseerd bent in wat De Jonge Krijger voor jou kan betekenen, nodigen we je van harte uit om contact met ons op te nemen.

Neem contact met ons op

Training Studiekeuze

In deze training ga je aan de slag met het ontdekken van je kwaliteiten, waarden en voorkeuren, om zo een studiekeuze te maken. De training begint met het proces van zelfevaluatie, waarbij vragen zoals ‘Wie ben ik?’, ‘Wat wil ik bereiken?’ en ‘Wat past bij mij?’ centraal staan. Vervolgens onderzoek je verschillende opleidingssectoren en werk je samen met de trainer om te bepalen welke volgende stap het beste bij jouw persoonlijke interesses, vaardigheden en sterke punten past.

Training Solliciteren

Na het volgen van deze training beschik je over vaardigheden om succesvol een baan te vinden. Je krijgt inzicht in het sollicitatieproces, leert om op te vallen met je CV en sollicitatiebrief, en je krijgt tools om een succesvol sollicitatiegesprek te voeren. Na afloop van de training heb je een professioneel CV en een overtuigende motivatiebrief en ga je vol vertrouwen elk sollicitatiegesprek aan.

Omgaan met geld

Ontwikkel financiële skills waar je heel je leven wat aan hebt! Deze training geeft je inzicht in verschillende soorten inkomsten en uitgaven, praktische tips om te besparen en te budgetteren en waar je terecht kan bij schulden. Samen met de trainer maak je een overzicht van je eigen financiële situatie, stel je een spaarplan op en ontvang je tips voor het beheren van je geld.

In en uit je comfortzone

Het vergroten van je comfortzone is belangrijk om beter met verschillende soorten situaties om te kunnen gaan. Tijdens de training leer je wat de comfortzone is, hoe je jouw comfortzone kunt herkennen en uitbreiden, en welke invloed je gedachten hebben op jouw gevoel. Aan het einde van de training ben je in staat om een concreet stappenplan te maken om je comfortzone te vergroten.

Omgaan met stress

Stress is iets wat iedereen wel eens ervaart. Maar wat zijn de oorzaken en hoe kun je ermee omgaan? Dit zijn de onderwerpen die we behandelen in deze interactieve training. Je leert de oorzaken van stress begrijpen, effectief omgaan met stressvolle situaties en het controleren van je eigen gedachten om stress te verminderen.

Proactief en reactief

Deze training biedt inzicht in de voordelen van proactief zijn. Het is een waardevolle vaardigheid die je verder brengt in je leven. Tijdens de training leer je wat een proactieve en reactieve houding precies zijn, wat de verschillen zijn, en wat de voordelen zijn van een proactieve mindset.

Talenten en vaardigheden

In deze training ontdek je hoe je jouw capaciteiten en talenten kunt verkennen en ontwikkelen. Je leert waar jouw talenten liggen, welke vaardigheden je bezit, en hoe je deze zowel in je studie als op de werkvloer kunt gebruiken. Hierdoor krijg je een beter inzicht in je sterke punten, interesses en passies, wat je zal helpen bij het maken van de juiste loopbaankeuzes, het stellen van doelen en het ontwikkelen van je persoonlijke groei.

Empowerment

In deze training gaan we aan de slag met onderwerpen zoals zelfvertrouwen, het vormgeven van je loopbaan, het ontdekken van je innerlijke kracht, het ontwikkelen van je eigen kompas, en het leren maken van slimme keuzes. Je leert om vanuit je eigen kracht en talent je plek in de maatschappij in te nemen.

Gewoontes

Goede gewoontes zijn essentieel voor het behalen van je doelen. Deze training is bedoeld om te helpen met het op- en afbouwen en het begrijpen van de kracht van gewoontes. Tijdens deze training leer je hoe je positieve gewoontes kunt ontwikkelen en negatieve gewoontes kunt doorbreken. Na afloop van deze training beschik je over de kennis en tools om je gewoontes bewust te beheersen, wat zal zorgen voor groei en verbetering in je dagelijkse leven.

Motivatie

Gemotiveerd zijn is belangrijk om grote doelen te behalen, zelfs bij tegenslagen. In deze training ontdek je de voordelen van motivatie. Je leert hoe je heldere doelen stelt, intrinsieke motivatie stimuleert en hoe je gemotiveerd blijft voor langere tijd. In de training komen onderwerpen als drijfveren, positieve bekrachtiging en de zelfdeterminatietheorie aan bod.

18, en wat nu?

Deze training is speciaal ontworpen voor jongeren die zich in de overgang naar volwassenheid bevinden. In deze training worden alle relevante onderwerpen voor een aanstaand 18-jarige behandeld, zoals studiefinanciering, verzekeringen, zorgtoeslag, op jezelf gaan wonen, en geldzaken. We helpen jou om vol zelfvertrouwen de volwassen wereld in te stappen.