Doorstroompunt

Iedereen twijfelt wel eens. Het is niet gek als jij over een opleiding of baan twijfelt.

De Jonge Krijger is uitvoerder van het Doorstroompunt Rijnmond Zuid-Oost bestaande uit de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Lansingerland en Ridderkerk.

Wat is en doet het Doorstroompunt?
Bij het Doorstroompunt worden alle jongeren gemeld die het onderwijs verlaten zonder een startkwalificatie. Een startkwalificatie is een havo, vwo of mbo-diploma vanaf niveau 2.

We zoeken contact met jou via een brief, telefoongesprek, WhatsApp-bericht of een huisbezoek om te bespreken welke vervolgstappen jij wilt nemen. Heb je hulp nodig om een nieuwe opleiding te vinden of aan het werk te gaan?

De Jonge Krijger kan jou helpen bij:

  • Het maken van een studiekeuze
  • Solliciteren en het vinden van een (bij)baan
  • Ontdekken wat jij het allérliefste wilt doen
  • Het beantwoorden van al jouw vragen betreft school en werk

Met een diploma op zak, heb je meer kans op een baan. Ga je nu wel naar school, of ben je aan het werk? Dan willen we dat graag weten zodat jouw informatie bij het Doorstroompunt kan worden aangepast.

Wil je graag door ons geholpen worden, dan zorgen wij dat een Doorstroomcoach contact met je opneemt. Samen hebben jullie een eerste gesprek waarin je aan kunt geven waar je graag hulp bij zou willen. In verschillende gesprekken kijken jullie samen wat nodig is om jouw doelen te bereiken. Het is belangrijk om te weten dat onze hulp jou niets kost, behalve je inzet en tijd.

Kijk voor meer informatie over voortijdig schoolverlaten op de website van de rijksoverheid;
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/vsv/aanpak-voortijdig-schoolverlaten-vsv

In dit filmpje wordt het Doorstroompunt uitgelegd

Leerplicht, Kwalificatieplicht en Doorstroompunt, hoe zit dat nou?

Reactieformulier