Vanaf 2024 valt De Krijger Academie onder de vlag van Forta Opleidingen

Opleiding jongerencoach

Onze opleiding staat voor authentieke coaches die jongeren helpen om vanuit eigen kracht en talent hun plek in te nemen in de samenleving. In de opleiding krijg je tools aangeboden waarmee je jongeren écht kan bereiken en motiveren, kan helpen belemmeringen en obstakels te overwinnen en hun eigen kracht, talent en kwaliteiten te ontdekken en in te zetten.

Wil je meer informatie of je direct aanmelden?

Klik dan hier!

Voor wie?

De Opleiding Jongerencoach is er voor iedereen die jongeren coacht, wil leren coachen of zich wil specialiseren! Wil jij werken aan jezelf als coach en aan jouw persoonlijk ondernemerschap? Wil je in jezelf investeren, écht geïnspireerd worden en de coach in jezelf (her)ontdekken? Wil je met een frisse blik of nieuwe energie aan de slag als jongerencoach?

Dan zit je goed bij onze Opleiding Jongerencoach!

Als jongerencoach?

…speel je een belangrijke rol in het keuzeproces en de ontwikkeling van jongeren. Je helpt jongeren zichzelf te leren kennen en te leren de (voor hen) juiste keuzes te maken. Dit kan worden toegepast in verschillende rollen en bij verschillende hulpvragen. Je begeleidt jongeren bijvoorbeeld bij het maken van de juiste studie- en beroepskeuze, je helpt ze met solliciteren en het vinden van een opleiding of werk of je helpt jongeren bijvoorbeeld om te gaan met leeftijdsgenoten of ouders. Kortom; welke hulpvraag een jongere ook heeft, na deze opleiding weet jij er raad mee!.

Masterclasses voor professionals

We bieden verschillende masterclasses voor professionals die met jongeren werken. Op deze dagen werken we op een ervaringsgerichte manier aan de vaardigheden, kennis, methodieken en mindset die nodig is wanneer je met jongeren werkt en jongeren coacht of begeleid. Onderstaand een overzicht van de masterclasses die we aanbieden

Wil je meer informatie of je direct aanmelden?

Klik dan hier!

Masterclass jongerencoaching

Tijdens deze masterclass krijg je een inkijk in de basisbeginselen van jongerencoaching. We gaan ervaringsgericht aan de slag met de best practices uit onze Opleiding Jongerencoach. Je krijgt handvatten die je direct in de praktijk kan brengen. Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

 • Wat is coaching en wat kenmerkt een goede coach?
 • De belevingswereld van jongeren; de basis van verandering en
  ontwikkeling
 • Constructieve vragen stellen; de ingang in de belevingswereld
  van jongeren
 • Ingrediënten voor succesvolle coaching
 • Introductie in de methodiek voor doelgericht coachen; Het
 • Kompas
 • Praktische tips & tricks